LogoHKA Nieuwkoop

HKA_Nieuwkoop stoeterij-200x200

Paardenstoeterij HPN

Paardenstoeterij HPN is een professioneel paardenopfokbedrijf gevestigd in Nieuwkoop, middenin ‘Het groene hart’ in de provincie Zuid-Holland. De paardenstoeterij is een echt gepassioneerd gezinsbedrijf van de familie Hoogendoorn, waarvan Gerda Hoogendoorn de dagelijkse leiding in handen heeft.
Het opfokken van de jonge veulens gebeurt op een efficiënte en diervriendelijke wijze op de modern ingerichte thuisbasis in Nieuwkoop. Om de groeiambitie te vergroten, werkt de stoeterij samen met verschillende professionele leveranciers en afnemers.

Meer informatie over onze stoeterij? Neem dan contact op met Gerda Hoogendoorn. Zij staat je graag te woord.

De jonge 1-jarige veulens worden gehuisvesd in ruime groepshokken. Deze groepshokken bevinden zich in een hoge stal met voldoende ventilatie en frisheid wat zorgt voor een goede en gezonde groei. Tevens kunnen de dieren naar een uitloop in de “open lucht”. In de winterperiode krijgen de dieren kuilgras wat onderzocht is door BLG. Hierdoor kunnen wij een rantsoen voor de dieren creëren wat ze nodig hebben. Uiteraard is constant vers leidingwater beschikbaar.

In de wei

Zieke of slecht groeiende dieren kunnen wij in aparte boxen stallen waardoor deze dieren extra aandacht krijgen. In de zomer lopen de dieren 24 uur per dag in de wei. We beschikken over voldoende goed afgerasterd grasland.
Het grasbestand wordt jaarlijks door ons neven-bedrijf “HKA-Nieuwkoop” doorgezaaid met een speciaal grasmengsel bestemd voor de paardenhouderij. Dit resulteert in structuurrijke grassen met een perfecte voedingswaarde. Indien nodig worden de dieren bijgevoederd is een “paardenruif” met ronde balen kuilgras.
De paarden krijgen regelmatig een nieuw perceel grasland om de infectiedruk van o.a. wormen tegen te gaan.
In het voorjaar wordt door HKA het land voldoende bemest met de stalmest afkomstig van de winterhuisvesting.